Angelitos de Maite Serbia
Dobrodosli na prvi forum o Maite Perroni.Ukoliko niste regovani ucinite to sad.Jel imas dovoljno razloga za to.Uskoro postajemoi of fan klub u Srbiji.Zato necekaj i reguj se jos danas.Vas admin team Maite Perroni!
Angelitos de Maite Serbia

Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Isotorijat

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Isotorijat taj Uto Sep 27, 2011 12:58 pm

Joca.

avatar
Administratori
Administratori

izvor:promo skole deljen na prezentaciji...
Mašinska tehnička škola u Nišu nalazi se u Beograskoj ulici broj 22. Ima školski prostor od 3046 metara kvadratnih, 17 učionica, 4 kabineta, 3 školske radionice, fiskulturnu salu, biblioteku, pedijatrijsku i stomatološku ambulantu i prostorije za rukovodstvo stručne službe. U školi trenutno postoje dva četvorogodišnja obrazovna profila i jedan trogodišnji obrazovni profil.
ISTORIJAT SKOLE OD POCETKA DO KRAJA......
Mašinska tehnička škola ima dugu tradiciju i najstarija je tehnička škola u ovom delu Srbije.
Počela je sa radom 1939. godine kao 'Srednja tehnička škola' (STŠ). Na samom početku bila su dva odseka: građevinski i mašinski, a 1940.god. otvara se i elektroodsek. 1947.god. od STŠ je izdvojen građevinski odsek i formirana 'Građevinske srednja škola', a od mašinskog i elektroodseka formirana je 'Industrijska srednje tehnička škola', koja se 1948. god. useljava u jedno krilo zgrade u Beogradskoj ulici gde se i danas nalazi, a 1952.god. u drugo krilo zgrade. 1952.god.ponovo se spajaju 'Industrijska škola' i 'Građevinska škola' i nastaje srednja tehnička škola 'Nikola Tesla' koja 70-tih godina postaje jedna od najvećih škola u SFRJ. Početkom školske 1968/69.god. izdvajaju se građevinski i elektotehnički odsek i formiraju se posebne škole. 'Srednja tehnička mašinska' i još nekoliko stručnih škola iz grada formiraju Mašinski školski centar 'Veljko Vlahović'. Ovaj centar čine: MTŠ '15.maj', Škola za kvalifikovane radnike '12.februar', Mašinska škola-bivši ŽIŠ. Ovaj centar traje do 1990.god. i od tada se MTŠ '15.maj' odvaja kao zasebna škola.
Mašinska tehnička škola "15.maj Niš" jedna je od značajnijih srednjih stručnih škola. Tokom svoje duge istorije pretrpela je mnogobrojne značajne promene. Od samog nastanka Mašinska tehnička škola "15.maj" prošla je kroz niz reformi. Danas ona predstavlja instituciju u kojoj se trenutno obrazujе oko 500 učenika, dok je broj zaposlenih veći od 60.
Škola je nekoliko puta menjala naziv. Pod ovim imenom postoji od 01.09. 1983. godine.


_________________http://maite-perroni.serbianforum.info

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu